Piet den Boer in Reviewcommissie

De Nederlandse oud-speler Piet den Boer zal vanaf speeldag zes deel uitmaken van de Reviewcommissie van de Belgische Voetbalbond. Dat maakte de KBVB maandag bekend. Vanaf dan zal de commissie uit acht leden bestaan. De zeven andere leden zijn oud-scheidsrechters Michel Piraux, Guy Goethals, Fernand Meese, Luc Huyghe, Frans Van Den Wijngaert, Marcel Van Elshocht en oud-speler Benjamin Nicaise.

Piet den Boer was eind jaren tachtig een van de sterren bij KV Mechelen. In 1983 dwong hij met Malinwa de promotie naar eerste klasse af. Nadien schreef hij met de club geschiedenis door de Beker van België te winnen in 1987, de Europacup II in 1988 en de Europese Supercup in datzelfde jaar. In 1989 had doelpuntenmaker den Boer een belangrijk aandeel in de winst van de voorlopig laatste landstitel van KV Mechelen.

Het nieuws komt een kleine twee weken nadat Aimé Anthuenis om persoonlijke redenen besloot om niet in de Reviewcommissie te zetelen. Toen liet de Pro League al weten dat de mogelijkheid nog bestond dat anderen bij de commissie zouden kunnen komen.

 

190 keer gelezen