United-Belgen aan de aftrap tegen Club?

Marouane Fellaini mag morgen op speelgelegenheid rekenen tegen Club Brugge in de heenwedstrijd van de play-offs in de Champions League. Dat vertelde Manchester United-trainer Louis van Gaal op een persconferentie voorafgaand aan het duel van dinsdag: “In de Premier League mocht hij nog niet spelen door een schorsing, dinsdagavond maakt hij wel kans om te spelen.”

Wie nog kans maakt op speelminuten is Adnan Januzaj. Afgelopen vrijdag maakte onze landgenoot het winnende doelpunt tegen Aston Villa. “Ik heb lange tijd niet gespeeld, dus ik was heel blij dat ik mijn eerste doelpunt van het seizoen kon scoren”, zei Januzaj op diezelfde persbabbel. “Ik voel me goed bij United en ik ben blij met de manier van werken van de trainer. We hebben al een aantal keer kunnen praten en hopelijk kan ik dit seizoen meer spelen.” 

"Heel veel druk"

Louis Van Gaal benadrukte dat de wedstrijd tegen Club Brugge niet makkelijk zal zijn. “Er is heel wat druk, want we willen absoluut de groepsfase bereiken. Dergelijke wedstrijden zijn dan ook lastig. Club is sterk achterin en heeft een gevaarlijke voorlijn. De teams die gecoacht worden door Michel Preud’homme spelen altijd heel georganiseerd. Je ziet zijn visie en filosofie onmiddellijk in het spel. We zullen op ons best moeten zijn tegen een goed team.”

Van Gaal herinnert zich ook nog dat hij tijdens zijn spelerscarrière tegen Preud’homme heeft gespeeld. “Wij waren al tegenstanders toen ik bij Antwerp speelde en hij bij Standard. Ik heb toen verloren? Wel, dan is het nu aan mij om de stand terug gelijk te brengen.”

 

435 keer bekeken