OHL wint en pakt eerste punten

Oud-Heverlee Leuven heeft zijn eerste punten van het seizoen gepakt. OHL won in eigen huis met 2-0 van Sporting Charleroi, en geeft zo de rode lantaarn door aan Moeskroen.

Ondanks een vroege kans voor Kostovski en een kopbal van Pollet op de lat, was er maar weinig spektakel te beleven op Den Dreef. Charleroi nam het begin van de eerste helft voor zijn rekening, daarna voerde OHL de druk op, maar tot echte kansen leidde dat niet.

Eenzelfde rustig begin van de tweede helft. Toch kwam OHL in de 49e minuut op voorsprong na een penalty van Bostock. Remacle zocht in de voorafgaande fase het contact op met Martos en lokte de strafschop uit. Het antwoord van Charleroi liet niet lang op zich wachten. Kebano zorgde voor gevaar met een laag schot net naast doel.

Daarna viel de wedstrijd opnieuw stil, tot in het slotkwartier. Charleroi ging nadrukkelijk op zoek naar de gelijkmaker, maar creëerde geen grote kansen. Met een counter vanop de eigen helft verdubbelde Trossard nog de voorsprong voor OHL en zo pakt de ploeg van Jacky Mathijssen zijn eerste punten. Voor Charleroi is het de eerste nederlaag van het seizoen. 

Scoreverloop:

49' 1-0 Bostock (OH Leuven, penalty)

85' 2-0 Trossard (OH Leuven)