AA Gent wint met het kleinste verschil

Bekijk de samenvatting vanaf 23'40".

AA Gent heeft STVV verslagen met 1-0. Een doelpunt van Depoitre bleek voor de kampioen van Eerste Klasse voldoende om die van Tweede Klasse achter zich te houden.

Pas na een kwartier viel een eerste doelkans te noteren. Simon sprintte voorbij Rherras en zette voor naar de tweede paal. Edmilson tikte de bal ongewild terug tot bij Milicevic, maar die kopte oog in oog met Dutoit hoog over. Aan de overkant trachtte de Braziliaanse flankaanvaller van de Kanaries zijn foutje recht te zetten, maar zijn schuiver werd makkelijk opgeraapt door Sels. De Gentse doelman moest zich even later ook attent tonen op een hard schot van Mbombo. STVV lag niet onder, maar slikte wel een tegendoelpunt.  Een aanval over vele stations belandde in de zestien bij Milicevic, die scherp en laag voorzette. Depoitre rondde eenvoudig af: 1-0.

De Truienaars verloren voor de rust nog Edmilson, nadat die hard tegen Neto was gebotst. De geblondeerde Kanarie tastte kermend van de pijn naar de ribben en moest vervangen worden. Ook in de tweede helft was STVV niet de mindere van AA Gent. Een kwartier voor tijd spatte een zondagsschot van Dompé op de lat uiteen, maar dichter bij de gelijkmaker kwamen de Truienaars niet. De Buffalo’s hielden makkelijk stand en troffen via Koulibaly zelf ook nog eens de dwarsligger. De Buffalo’s hadden dus genoeg aan één doelpuntje om de drie punten binnen te rijven.