KV Oostende leider na winst tegen RSCA

Bekijk de samenvatting vanaf 00:55.

KV Oostende heeft in een uitverkocht Albertpark met 3-1 gewonnen van Anderlecht. Paars-wit incasseert zo zijn eerste nederlaag van het seizoen. KVO is voorlopig alleen leider in de Jupiler Pro League.

KVO begon als een wervelwind aan de wedstrijd en kwam al na drie minuten op voorsprong. Knowledge Musona werd bij de eerste hoekschop van de match helemaal vrij gelaten en trapte de bal hard binnen. Anderlecht was nergens in de eerste helft en gaf erg veel ruimte weg aan de thuisploeg, die het overwicht behield. Onder andere Musona en Cyriac kregen nog een aantal kansen om de voorsprong uit te diepen, maar telkens liep het mis in de afwerking. Anderlecht mocht zich gelukkig prijzen dat het aan de rust “maar” 1-0 stond.

Die gemiste kansen uit de eerste helft beklaagde Oostende zich al snel in de tweede helft. Acheampong glipte nipt door de buitenspelval en bracht de bal voor doel. Daar stak Milic zijn voet ertussen en de bal verdween in eigen doel. Een zure gelijkmaker voor de kustploeg en Anderlecht leek de wedstrijd stilletjes aan over te nemen. Iets na het uur kon KVO toch nog eens een aanval op poten zetten. Na verschillende tussenstations bereikte Franck Berrier Cyriac en die bracht Oostende terug op voorsprong.

KV Oostende haalde niet meer het niveau uit de eerste helft, maar hield stand. Het diepte de voorsprong zelfs nog verder uit vanop de stip. Nieuwkomer bij Anderlecht, Kara Mbodj, ging in de fout in de zestien en Musona trapte de strafschop binnen. Het “Weireldploegsje” van Marc Coucke wint zo met 3-1 van Anderlecht en staat aan de leiding in de Jupiler Pro League met tien punten na vier speeldagen. 

Scoreverloop:

3’ 1-0 Knowledge Musona (KV Oostende)

48’ 1-1 Antonio Milic (KV Oostende, owngoal)

64’ 2-1 Gohi Bi Cyriac (KV Oostende)

89’ 3-1 Knowledge Musona (KV Oostende, penalty)