Genk pakt drie punten tegen Westerlo

Bekijk het matchverslag vanaf 14:00.

Racing Genk heeft zijn tweede thuiswedstrijd van het seizoen gewonnen. De Limburgers waren met 2-1 te sterk voor Westerlo en pakken zo zeven op twaalf na vier speeldagen. Westerlo moet het doen met vier punten. 

De Cristal Arena was maar magertjes gevuld voor de tweede thuiswedstrijd van het seizoen. Yoni Buyens deed het publiek wel snel vieren met een vroeg openingsdoelpunt, zijn eerste goal voor de Limburgers. Westerlo zorgde meteen voor een antwoord. Gounongbe kopte raak op de bal, maar Köteles voorkwam een snelle gelijkmaker. Een paar minuten later kreeg De Camargo een uitgelezen kans om de voorsprong te verdubbelen, maar hij miste zijn schot compleet.

Genk kon na de 1-0 niet overtuigen en Westerlo vocht zich steeds meer terug in de wedstrijd. Toch was het de thuisploeg die de voorsprong bijna wist te verdubbelen, maar een doelpunt van Siebe Schrijvers werd afgekeurd voor buitenspel, al was het zeer nipt. Op het einde van de eerste helft kwam Westerlo dan toch langszij. Na een knappe loopactie van Petkovic kwam de bal met wat geluk in de voeten van Gounongbe, die de 1-1 binnentrapte.

In de tweede helft kwam Genk opnieuw snel op voorsprong. Na een mooie doorsteekpas van Siebe Schrijvers, legde Buyens de bal goed af voor Buffel en die zorgde voor de 2-1. Een minuut later stond het bijna 3-1, maar een poging van De Camargo ging voorlangs. Westerlo probeerde op zoek te gaan naar de gelijkmaker, maar tot echte kansen leidde dat niet. Op het einde van de wedstrijd kreeg De Camargo nog een kopkans, maar de bal ging opnieuw net naast. 

Scoreverloop:

11’ 1-0 Buyens (KRC Genk)

38’ 1-1 Gounongbe (Westerlo)

51’ 2-1 Buffel (KRC Genk)