Lokeren pakt eerste zege tegen KVM

Bekijk het matchverslag vanaf 22:50.

Lokeren heeft vanavond zijn eerste zege gepakt van het seizoen. Maric scoorde voor de rust in twee tijden vanop de stip. In het slot van de wedstrijd kon Ansah de score verdubbelen.

Lokeren begon gemotiveerd aan de wedstrijd. De mannen van Bob Peeters wilden vanavond voor het eerst drie punten pakken en die wil om te winnen  was duidelijk te merken. Lokeren trok vanaf het eerste fluitsignaal ten aanval.  Na zes minuten was het al bijna raak. Patosi knalde de bal staalhard tegen de paal. Enkele minuten later was de Zuid-Afrikaan daar opnieuw. Ditmaal bokste Gillet de bal weg. Na vijfentwintig minuten was Mechelen voor het eerst gevaarlijk. Verdier kopte een gemeten voorzet van Paulussen voorlangs. Vijf minuten voor de rust kon Lokeren dan toch zijn overwicht omzetten in een doelpunt. Scheidsrechter Lambrechts legde de bal op de stip na een overtreding van Volkov. Maric stuitte eerst op doelman Gillet, maar in de herneming kreeg hij de bal toch in doel.  1-0 was ook de ruststand.

In de tweede helft kwam Malinwa beter in de match. Maar echt grote kansen leverde dat niet op. De Witte kopte een vrije trap van Kosanovic in de handen van Copa. En Naessens verlengde een voorzet van diezelfde Kosanovic naast doel. Een kwartier voor tijd moest Mechelen-doelman Gillet nog eens aan het werk. Ngolok pakte uit met een stevige knal, maar Gillet liet zich niet verrassen.  Vijf minuten voor tijd kon Mechelen bijna gelijk maken. Een kopbal van Veselinovic werd door Overmeire van de lijn gehaald. Mechelen ging nu vol voor de gelijkmaker, maar Lokeren kon profiteren van de ruimte. Op de counter kwam Ansah oog in oog met Gillet. De Ghanees miste niet en duwde de 2-0 binnen.

Lokeren pakt zo zijn eerste zege van de competitie. Mechelen verliest zijn derde uitmatch op vier wedstrijden.