Gano bezorgt Beveren driepunter

Waasland-Beveren heeft een onderhoudende partij tegen Zulte Waregem winnend afgesloten. De Waaslanders versloegen Essevee met 2-1, na doelpunten van Myny en Gano.

Veel doelgevaar creëerden beide ploegen in het openingskwartier niet. Op het halfuur kopte Sami een hoekschop naar de kruising, maar Langil assisteerde doelman Henkinet en kopte het leer wonderbaarlijk uit het doel. Vijf minuten voor de rust raakte Waasland-Beveren op toerental. Jans kapte zich knap vrij en stak de bal nog knapper door naar Myny, die hem oog in oog met Bossut onder de doelman schoof. De Waaslanders bleven drukken: Myny leverde een perfecte voorzet af tot bij Demir, maar die trapte de bal op een meter van het doel toch nog tegen de lat. In de extra tijd mocht Myny het zelf nog eens proberen. De ex-speler van Essevee omspeelde Bossut, maar zag zijn schot daarna door Jorgensen van de lijn gekeerd.

Zulte-Waregem kwam gretig uit de kleedkamer en scoorde al na anderhalve minuut in de tweede helft. Een schot van Lepoint werd onderweg opgepikt door Leye, die zijn vijftigste goal voor Zulte-Waregem scoorde: 1-1. Even later bijna hetzelfde scenario: Lepoint kaatste slim tot bij Leye, maar Henkinet bokste het schot van de Senegalees uit doel. Essevee was de betere ploeg in de tweede helft, maar vijf minuten voor tijd sloeg Waasland-Beveren toe. Langil zette voor tot bij Gano, die de winnende treffer voorbij Bossut kopte: 2-1.