Waalse derby eindigt onbeslist

Bekijk het matchverslag vanaf 0:20.

Moeskroen-Péruwelz en Standard hebben een kansarme derby met een gelijkspel beëindigd. Het werd 1-1 op Le Cannonier, waarmee de Henegouwers hun eerste puntje van het seizoen sprokkelen.

Standard liet het initiatief in de eerste helft aan de thuisploeg. De Henegouwers deden bitter weinig met het balbezit: een afstandsschot van Dingome was het gevaarlijkste wapenfeit. Na twintig minuten kwam Standard voor het eerst opzetten. Marciano tikte eerst nog een kopbal van Van Damme uit zijn doel, maar enkele minuten later moest de doelman van Moeskroen zich toch omdraaien. Knockaert werd moederziel alleen gelaten in de zestien en mocht een scherpe voorzet van Van Damme vrijstaand binnenkoppen.

De Luikenaars zakten opnieuw terug en lieten Moeskroen het spel maken, wat nog voor de rust resulteerde in de gelijkmaker. Op een hoekschop van Michel troefde rechtsachter Peyre eenvoudig De Sart af en knikte de 1-1 in doel. In de tweede helft lieten de grote kansen op zich wachten tot de slotfase. Mezague ging in de fout op een doorsteekpassje van Santini, maar Legaer liet de niet te missen kans toch onbenut. Aan de overkant kreeg invaller Aksentijevic een soortgelijke kans, maar ook hij scoorde niet. Het bleef 1-1 in Henegouwen, waardoor Moeskroen zijn eerste punt van het seizoen pakt.