Lukaku scoort twee keer voor Everton

Romelu Lukaku heeft zaterdagmiddag twee doelpunten gemaakt voor Everton in de wedstrijd tegen Southampton. De Toffees wonnen met 0-3 en pakken zo vier op zes na twee speeldagen in de Premier League.

De 22-jarige Lukaku liet zich al vroeg in de wedstrijd opmerken met een knappe loopactie. In de 21ste minuut opende hij de score voor Everton. Lukaku knikte een voorzet van Arouna Koné voorbij Southampton-doelman Stekelenburg, goed voor zijn eerste competitiedoelpunt van het seizoen en zijn 43e in de Premier League. Dat is er één meer dan Christian Benteke. Net voor de pauze verdubbelde Lukaku de score met een laag schot in doel. Op het derde doelpunt van Everton was het wachten tot in de slotminuten van de match. Ross Barkley legde met een plaatsbal de eindstand vast.

Kevin Mirallas bleef een hele wedstrijd op de bank bij Everton, Lukaku kreeg net voor affluiten een applausvervanging. Everton staat na deze overwinning op een voorlopig tweede plaats in het klassement met vier punten. Manchester United leidt met zes op zes. De Red Devils wonnen vrijdagavond met 0-1 op het veld van Aston Villa dankzij een doelpunt van Adnan Januzaj. 

871 keer gelezen