Bailey tekent eerste profcontract bij Genk

De Jamaicaan Leon Bailey heeft zijn eerste profcontract getekend bij Racing Genk. De 18-jarige aanvaller tekende een driejarig contract bij de Limburgers, met optie op een bijkomend seizoen. “Bailey kiest bewust voor KRC Genk om zijn carrière te lanceren, ondanks grote interesse van Europese clubs”, staat te lezen op de clubwebsite. Bij Genk zal hij met het rugnummer 31 spelen.

Bailey is een jeugdproduct van de Jamaicaanse “Phoenix All Stars Football Academy”. “Hij is een zeer vinnige en aanvallend ingestelde speler die op tal van posities in het aanvallend compartiment uit de voeten kan”, schijft Racing Genk. “Hij genoot grote interesse van tal van Europese clubs, maar kiest zeer bewust voor KRC Genk. Bailey spendeerde namelijk al twee seizoenen bij de jeugdopleiding van de club en op basis van deze ervaringen was hij vastberaden om hier zijn carrière te lanceren.”

De transfer hing al een tijdje in de lucht, maar kon nu pas worden afgerond wegens het FIFA-reglement. Daarin staat dat een speler jonger dan achttien jaar van buiten de Europese Unie niet onder contract in de EU mag voetballen, tenzij de speler zestien jaar is en een van zijn ouders in het land in kwestie woont en werkt. 

Foto: www.krcgenk.be

510 keer gelezen