Chelsea schuift Eva Carneiro aan de kant

De populaire Chelsea-dokter Eva Carneiro is door de Engelse club aan de kant geschoven. Volgens verschillende Britse media verliest Carneiro haar plaats op de bank bij Chelsea en zal ze niet meer aanwezig zijn op trainingen of wedstrijden. Wel zou ze actief blijven als arts van het team.

De oorzaak van deze beslissing is een aanvaring tussen Carneiro en Chelsea-trainer José Mourinho. Die laatste had haar na de wedstrijd van afgelopen zaterdag tegen Swansea fel bekritiseerd omdat ze Eden Hazard in de blessuretijd ging verzorgen. Chelsea stond op dat moment met tien op het veld na een rode kaart voor Thibaut Courtois en moest door de verzorging van Hazard met negen verder bij een 2-2 gelijke stand. “Zelfs wanneer je als teamarts op de bank zit, verwacht ik dat je het spel volgt. Ik was er zeker van dat hij (Hazard) niet gekwetst was. Hij leek mij enkel een beetje moe. Maar mijn medische staf was naïef”, reageerde Mourinho kritisch.

Carneiro kreeg verschillende steunbetuigingen via sociale media en bedankte daarvoor op Facebook. Dat was de druppel voor het bestuur van Chelsea om haar aan de kant te schuiven.

Foto: Twitter/@ESPNFC 

1849 keer gelezen