Stoichkov: "Van Gaal maakt Man U kapot"

Hristo Stoichkov, een van de sterspelers bij Barcelona in de jaren negentig, heeft zwaar uitgehaald naar Louis van Gaal, de trainer van Manchester United. “Van Gaal maakt Man United kapot, net zoals hij met Barcelona heeft gedaan”, zei hij in een Spaans radioprogramma.

Stoichkov en van Gaal kennen elkaar nog van bij Barcelona in de jaren 90, maar de twee kwamen nooit overeen. “Doordat hij zelf een middelmatige speler was, laat hij alle spelers afzien. Op die manier maakt hij spelers kapot, kijk maar naar diegene die vertrokken zijn door hem. Hetzelfde gebeurde bij Barcelona. Daar heeft het jaren gekost om alles terug op te bouwen.”

“Van Gaal heeft nu meer dan 200 miljoen euro gespendeerd met Manchester United, maar hun eerste match in de Premier League was een ramp. Ze wonnen dankzij een owngoal en van Gaal was daar tevreden mee.” Volgens Stoichkov trekt Pedro Rodriguez, die de laatste tijd vaak aan Man U wordt gelinkt, beter niet naar de Engelse club. “Ik zou hem nooit laten vertrekken, want daar zal hij geen voetballer meer zijn. Ik hoop dat Barcelona hem nooit verkoopt, hij is een symbool van de club. Hij werkt hard en is een echte vechter.”

Stoichkov was in de jaren negentig een van de smaakmakers bij FC Barcelona. Samen met onder andere Romario, Michael Laudrup en Ronald Koeman maakte hij deel uit het “Dream Team” van Johan Cruijff. 

481 keer gelezen