Supercup: Herbeleef de doelpuntenkermis

Het was een historische UEFA Supercup tussen FC Barcelona en FC Sevilla dinsdagavond. De eindstand was - na verlengingen - 5-4. Nooit eerder werden er zo veel doelpunten gemaakt tijdens een Supercupfinale. Herbekijk hier alle doelpunten.

Na amper zeven minuten hadden beide teams al gescoord. Banega opende voor Sevilla de score met een precieze vrije trap. Messi evenaarde zijn landgenoot aan de overzijde: 1-1 na amper zeven minuten.

Na een kwartier maakt Messi er vanop vrijschop 2-1 van.

Vlak voor de rust legt Rafinha de wedstrijd in wat een beslissende plooi lijkt te zijn. Op aangeven van Suarez tikt hij de 3-1 voorbij Beto in doel.

Het doelpuntenfestival gaat door na de rust. Suarez straft mistasten in de defensie van Sevilla genadeloos af. Even later mildert Reyes tot 4-2. Hij tikt een voorzet van Vitolo knap voorbij Ter Stegen in doel.

Twintig minuten voor tijd krijgt Sevilla een strafschop na een trekfout van Mathieu op Vitolo. Gameiro zet de kans feilloos om en brengt de Andalusiërs terug tot 4-3.

Tien minuten later laat Bartra zich door Immobile in de luren leggen. De Italiaan levert een gemeten pass af bij invaller Konoplyanka, die de gelijkmaker in doel tikt: 4-4.

Tijdens de eerste verlenging was er van spektakel weinig sprake. In de tweede verlenging zorgde Pedro voor het verlossende schot en zette zo toch nog de uit de hand gelopen situatie recht.