Barcelona wint vijfde Supercup

Barcelona heeft voor de vijfde keer de UEFA Supercup gewonnen. De Catalanen hadden daar wel verlengingen voor nodig, want na 90 minuten stond het 4-4 tegen Sevilla. Barcelona had in de reguliere speeltijd een comfortabele 4-1 voorsprong nog weggeven, maar in de 115de minuut trapte Pedro de Blaugrana alsnog naar de zege.

De wedstrijd was nog geen tien minuten ver of beide teams hadden de nul al van het scorebord geveegd. Na twee minuten schilderde Banega een vrije trap knap over het Catalaanse muurtje in doel: 0-1. Lionel Messi deed enkele minuten later nagenoeg hetzelfde: hij lepelde een vrije trap enig mooi naast Beto in doel: 1-1. Op het kwartier deed de Argentijn dat kunststukje nog eens over. Van enkele meters verder trapte hij opnieuw een vrijschop naast Beto tegen de netten: 2-1. Op het halfuur tikte Suarez na een razendsnelle combinatie de 3-1 binnen, maar de Uruguayaan werd onterecht afgevlagd voor buitenspel. Uitstel van executie, zo bleek, want vlak voor de rust scoorde Rafinha op aangeven van Suarez toch een derde doelpunt.

Ook na de rust ging het doelpuntenfestival door. Suarez strafte een flater in defensie van Sevilla af: 4-1. Maar in minder dan een halfuur maakte Sevilla de 4-1 achterstand ongedaan. Eerst werkte Reyes een voorzet van Vitolo knap voorbij Ter Stegen. Even later lokte diezelfde Vitolo een strafschop uit. Gameiro zette de elfmeter feilloos om. Tien minuten voor tijd liet Bartra zich door Immobile aftroeven, die simpel doorstak tot bij Konoplyanka. De Oekraïener had de 4-4 maar voor het binnentikken. In de verlengingen leek de tank bij beide ploegen leeg, maar in minuut 115 gaf Pedro Sevilla alsnog de genadeslag. Nadat Beto een vrije trap van Messi niet kon klemmen, was de Spanjaard bij de pinken om de 5-4 in het dak van het doel te trappen.

1620 keer bekeken