Man City begint met ruime zege dankzij Kompany

Manchester City is goed begonnen aan het nieuwe seizoen in de Premier League. De Citizens wonnen met 0-3 op het veld van West Bromwich Albion. Kapitein Vincent Kompany maakte het derde doelpunt.

City kwam al na negen minuten op voorsprong na een afgeweken bal van Yaya Touré. Diezelfde Touré maakte ook de 0-2. De Ivoriaan zette een actie op met Bony en krulde vervolgens de bal voorbij doelman Myhill. Bony en nieuwkomer Sterling kregen voor de rust nog een grote kans op de 0-3, maar ze botsten telkens op de doelman van West Brom.

De thuisploeg ging in de tweede helft op zoek naar de aansluitingstreffer, maar faalde in de afwerking. Op het uur was het opnieuw raak voor Manchester City. Vincent Kompany buffelde de bal van aan de eerste paal in de verste hoek, weliswaar met de schouder, waarna hij zijn doelpunt uitbundig vierde met de City-supporters. Er leken wel kilo’s druk van zijn schouders te vallen. Kompany kreeg vorig seizoen heel wat kritiek na enkele mindere prestaties, maar maandag bewees hij dat Vince the Prince er opnieuw staat.  

Man City wint zo makkelijk van West Bromwich Albion en kan met een gerust hart terugkeren naar het eigen Etihad Stadium, waar volgende week Chelsea op bezoek komt. 

551 keer gelezen