UEFA Super Cup vanavond live op 2BE

Vanavond strijden FC Barcelona en Sevilla om de UEFA Super Cup. De twee namen het in 2006 al een keertje op tegen mekaar in de wedstrijd tussen de winnaar van de Champions League en die van de UEFA Cup/Europa League, toen won Sevilla.

Het is de derde volledig Spaanse UEFA Super Cup. De laatste keer dat twee Spaanse ploegen tegenover elkaar stonden, was vorig jaar. Real Madrid ging toen met de beker naar huis na een 2-0-overwinning tegen Sevilla. De Sevillistas spelen dus voor het tweede jaar op rij de Europese Super Cup, van de in totaal drie deelnames. Een keer konden ze winnen. In 2006 was Sevilla met 3-0 te sterk voor FC Barcelona, de tegenstander van vanavond.

Barça strijdt een negende keer voor de UEFA Super Cup, een absoluut record. Van die negen keer won het vier edities, maar het verloor er ook evenveel. Als Barcelona een vijfde keer kan winnen, evenaart het het record van AC Milan, dat de Europese Super Cup al vijf keer mee naar huis nam. Het zal wel zonder Neymar moeten gebeuren. De Braziliaanse vedette staat twee weken aan de kant door een ontsteking aan de speekselklieren. 

 

U kan de wedstrijd tussen FC Barcelona en Sevilla vanavond live volgen op 2BE, vanaf 20u25.

1519 keer gelezen