Verhulst: "Boos en ontgoocheld"

Barry Boubacar Copa stond afgelopen weekend opnieuw in doel bij Sporting Lokeren en dus niet Davino Verhulst, die bij de competitiestart de eerste keuze was van trainer Bob Peeters. Een opmerkelijke beslissing van Peeters die niet naar de zin was van Verhulst: “Dit is heel hard aangekomen.”

Bij de start van de nieuwe competitie koos Bob Peeters voor Davino Verhulst in doel en plaatste hij Copa op de bank. De keuze om na twee speeldagen de rollen al om te draaien, valt niet in goede aarde bij Verhulst zelf, zo reageert hij in Het Nieuwsblad. “Als uitleg kreeg ik te horen dat ik in twee wedstrijden te veel goals tegen kreeg, terwijl ik vorige week tegen Charleroi twee keer kansloos was. Voor het vertrouwen is dit heel slecht. Ik had veel zin om iets moois van dit seizoen te maken, maar dat gunnen ze me blijkbaar niet. Ik ben in heel mijn carrière nog nooit zo boos en ontgoocheld geweest."

Trainer Bob Peeters verdedigt zijn keuze: “Ik zie wat ik zie op training. Copa is zelfzekerder en scherper dan Davino. Dan is het aan mij om een beslissing te nemen.” Copa zelf was heel blij met de nieuwe kans die hij kreeg. “Ik was zelf een beetje verrast, maar was er wel klaar voor. Ik was natuurlijk ontgoocheld bij het begin van het seizoen, maar heb die beslissing van de coach gewoon aanvaard. Als prof kan je op dat moment alleen maar hard blijven werken. Dat heb ik gedaan en daar pluk ik nu de vruchten van.”

696 keer gelezen