Anderlecht en Gent spelen gelijk

Bekijk de samenvatting vanaf 1'36".

Anderlecht en kampioen AA Gent hebben in de eerste topper van het seizoen 1-1 gelijk gespeeld. Voor Anderlecht scoorde Idrissa Sylla voor de pauze, na de rust stelde Laurent Depoitre opnieuw gelijk. Gent kreeg nog enkele uitstekende kansen op een tweede doelpunt, maar scoren lukte niet meer. Anderlecht komt zo naast STVV en Oostende aan de leiding met 7 punten, Gent heeft 5 punten.

Anderlecht ging het best van start in het Constant Vanden Stockstadion. Defour kopte al snel, weliswaar vanuit buitenspel, op de onderkant van de lat. Op het kwartier was het wel raak. Een voorzet van Defour werd door Sylla staalhard binnen gekopt. Het derde doelpunt in drie wedstrijden voor de Guineeër. Gent kwam daarna beter in de wedstrijd. Proto stond goed te keepen op pogingen van Dejaegere en Asare.

In de tweede helft ging Gent op z’n elan verder en kwam het ook verdiend langszij via Laurent Depoitre. Hij kopte een voorzet van Foket knap overhoeks binnen. De Buffalo’s gingen daarna op zoek naar een tweede doelpunt, maar Depoitre en Milicevic konden niet meer scoren.

Anderlecht komt zo naast STVV en Oostende aan de leiding met 7 punten. Volgende week staat Oostende – Anderlecht op het programma. Gent heeft 5 punten.

7102 keer bekeken