Akpala redt punt voor Oostende

Bekijk het matchverslag vanaf 0:30.

Na een aantrekkelijke wedstrijd op Stayen hebben STVV en KV Oostende de punten gedeeld. De Kanaries kwamen vlak na de rust op voorsprong via Edmilson, maar tien minuten voor tijd redde Akpala een puntje voor de kustboys.

In de als topmatch bestempelde wedstrijd kozen beide ploegen in de eerste helft resoluut voor de aanval. Dompé testte na tien minuten Ovono een eerste keer, maar de doelman van Oostende was bij de les. Aan de overkant dwong Siani met een snoeihard afstandsschot Dutoit tot een schitterende parade. Edmilson probeerde vlak voor rust nagenoeg hetzelfde: zijn pegel werd door Ovono knap in hoekschop geduwd.

De tweede helft werd al snel opgefleurd met een knap doelpunt. Edmilson versnelde op de linkerflank, maar zag zijn schot op de paal belanden. Via schoten van Dompé en Boli belandde de bal opnieuw bij Edmilson, die nu wél raak trof: 1-0. Dutoit bleef de knappe reddingen opstapelen, maar moest zich in de slotfase toch gewonnen geven. Akpala tikte een voorzet van Antunes binnen: 1-1. STVV ging nog op zoek naar de winning goal, maar kon Ovono nog nauwelijks bedreigen. Door het gelijkspel van beide teams, kan Anderlecht morgen alleen leider worden.

5072 keer bekeken