Loon van Enzo Scifo bij Duivels gelekt

Enzo Scifo zal ‘slechts’ 5.500 euro bruto per maand verdienen als beloftecoach bij de Rode Duivels. Daarover bericht Het Nieuwsblad. “Ik ben blij dat mensen het bedrag kennen, het is dus duidelijk dat ik deze job niet voor het geld doe”, aldus Scifo.

Bondscoach Marc Wilmots had al een tijdje zijn oog laten vallen op Scifo als beloftecoach, maar botste in eerste instantie op protest omdat Scifo het Nederlands onvoldoende beheerst. “Ik begrijp best goed Nederlands, maar ik moet die taal durven spreken in het openbaar. Als je me nu vragen stelt, beantwoord ik die in het Frans, maar over zes maanden in het Nederlands. Beloofd.”

Bij de KBVB rommelde het de laatste maanden, onder meer omwille van financiële perikelen. Nu is gelekt dat Scifo slechts 5.500 euro bruto zal verdienen in zijn nieuwe functie. “Ik doe dit uit liefde voor de ploeg. Ik had ook een vet contract kunnen tekenen in de Emiraten. Maar het is voor elke trainer een droom te werken met toppers als Musonda Jr., Praet, Tielemans, Dendoncker en Oulare. Ik doe deze job dus niet voor het geld.” 

967 keer gelezen