Zulte Waregem en Genk scoren niet

Zulte Waregem en Racing Genk hebben de derde speeldag geopend met een scoreloos gelijkspel. Essevee voetbalde aan de Gaverbeek de beste kansen bij elkaar, maar een uitstekende Köteles hield de Limburgers wonderbaarlijk op 0-0.

Na een kwartier maakte Zulte Waregem aanspraak op een strafschop. Ndidi beging een obstructiefout op De Ridder, maar scheidsrechter Geldhof liet begaan. Essevee liet zich niet ontmoedigen en was het meest gevaarlijk voor de rust. Jorgensen trapte op de vuisten van Köteles, die de Limburgers later oog in oog met Lepoint nogmaals overeind hield. De Hongaar had ook een uitstekende redding in huis op een geplaatst schot van Kaya. Aan de overkant dribbelde Buffel eenvoudig Diallo voorbij, maar De Camargo trapte diens voorzet onbegrijpelijk naast.

Ook de tweede helft baarde weinig kansen. De Ridder rukte zich één keer los van Kabasele, maar kopte naast. Vlak daarna zette diezelfde De Ridder knap Aneke vrij, maar Köteles redde het schot van de Engelse Nigeriaan met de vingertoppen. Genk slaagde er niet in een degelijke aanval in elkaar te boksen en mocht Köteles op het eind nogmaals bedanken. De Hongaar ranselde een kanonschot van Aneke uit doel. Het bleef 0-0, waarmee beide teams zorgen voor het eerste scoreloze gelijkspel van het seizoen.

3113 keer bekeken