Essevee verliest 1e plaats tegen Genk

In het seizoen 2012-2013 speelt Zulte Waregem onder trainer Francky Dury een heel sterk seizoen. Ze sluiten de reguliere competitie af als tweede en ook in play-off 1 gaat het Essevee voor de wind. Op speeldag 5 kloppen ze thuis leider Anderlecht en springen ze zo zelf naar de leiding. Maar twee speeldagen later moeten ze die leidersplaats opnieuw afstaan na een pijnlijke 0-4 thuisnederlaag tegen Racing Genk. Uiteindelijk zal Zulte Waregem dat seizoen als tweede eindigen, na Anderlecht.

In dat seizoen beschikt Zulte Waregem over spelers als Thorgan Hazard, Franck Berrier, Ibrahima Conté & Mbaye Leye. Voor aanvang van speeldag 7 staat Essevee op kop met één punt meer dan Anderlecht. Maar de thuiswedstrijd tegen Racing Genk verloopt dramatisch. Al na 8 minuten staat Zulte Waregem 0-2 achter na doelpunten van Godeau (own goal) en Joseph-Monrose.

In de tweede helft wordt een doelpunt van de betreurde Junior Malanda afgekeurd omdat de bal niet helemaal over de lijn zou zijn geweest. Op de beelden lijkt de bal echter wel helemaal over de lijn. Toch drukt Genk nog door en het loopt zelfs uit tot 0-4 na doelpunten van De Ceulaer en Barda.

Omdat Anderlecht wel wint, neemt paars-wit de leiding opnieuw over. Het zal uiteindelijk tot de slotspeeldag duren tot de kampioen bekend is. Zulte Waregem moest winnen op het veld van Anderlecht, maar raakt niet verder dan een 1-1 gelijkspel. Daardoor moet het de titel aan Anderlecht laten.