Geen Champions League voor Ajax

Ajax Amsterdam zal dit seizoen geen Champions League spelen. De Nederlandse vicekampioen verloor dinsdagavond in eigen huis met 2-3 van Rapid Wenen in de derde voorronde van de Champions League. De heenwedstrijd vorige week eindigde op een 2-2-gelijkspel.

Met twee doelpunten op verplaatsing uit die heenmatch, had Ajax de beste uitgangspositie om door te stoten naar de laatste voorronde van de Champions League. Maar het gebrek aan ervaring brak het jonge elftal van Frank de Boer al snel zuur op. Ajax kreeg in de eerste helft twee doelpunten om de oren en moest aan de bak om nog verlengingen af te dwingen.

In de tweede helft loonde dat harde werk. Milik en Gudelj hingen de bordjes terug gelijk, maar na de gelijkmaker gaven de Amsterdammers Schaub van Rapid Wenen te veel ruimte en was het einde verhaal voor Ajax in de Champions League: 2-3. De voorbije vijf seizoenen speelde Ajax telkens de groepsfase van de Champions League, nu zal het nog play-offs moeten spelen om de groepsfase van de Europa League te bereiken. 

418 keer gelezen