Competitiestart Nederland mogelijk uitgesteld

De start van het nieuwe voetbalseizoen in de Nederlandse Eredivisie wordt mogelijk uitgesteld. Door politieacties is de burgemeester van Heerenveen, Tjeerd van der Zwan, genoodzaakt het openingsduel tussen sc Heerenveen en De Graafschap te verbieden.

"Om voetbalwedstrijden succesvol te laten verlopen, werken verschillende partijen altijd intensief samen. We hebben elkaar hierbij nodig. De politie is een onmisbare partner bij wedstrijden. Het is onverantwoord om de wedstrijd, zonder politieondersteuning, door te laten gaan", aldus van der Zwan.

Als de politieacties toch niet doorgaan en de politie voldoende inzet kan garanderen, mag de wedstrijd wel doorgaan van de gemeente. Eerder vandaag verbood de gemeente Zwolle de wedstrijd tussen PEC Zwolle en Cambuur. Maandag kondigde de stad Den Haag al aan dat het duel tussen ADO en PSV van zaterdag wordt afgelast als de politiestaking doorgaat.

De Nederlandse politiebonden kondigden vorige week een staking van de agenten aan bij acht van de negen wedstrijden op de eerste speeldag van de Eredivisie. De politiemensen die bij de wedstrijden worden ingezet, zullen hun werk een uur voor de wedstrijd neerleggen tot een uur na de match. Uitzondering is de wedstrijd tussen Feyenoord en Utrecht in Rotterdam. 

319 keer gelezen