Westerlo zonder hoofdcoach tegen OHL?

Westerlo-trainer Harm van Veldhoven heeft van het Bondsparket van de KBVB een schorsingsvoorstel van 5 tot en met 11 augustus gekregen, aangevuld met een boete van 800 euro (waarvan 400 euro effectief). Als Westerlo de schorsing aanvaardt mist het zijn hoofdcoach in de eerstvolgende wedstrijd, thuis tegen OH Leuven.

In de wedstrijd van afgelopen zaterdag tegen KV Oostende werd van Veldhoven in de blessuretijd de tribunes ingestuurd door scheidsrechter Christof Dierick. Van Veldhoven was na een fluitsignaal het veld opgelopen om een bal snel tot bij zijn ploeg te krijgen. Het bondsparket oordeelde dat de coach zich “ongepast gedroeg”. Bovendien mag een trainer het voetbalterrein niet betreden tijdens de match.

Als Westerlo de schorsing aanvaardt, mist het zijn coach volgend weekend in de wedstrijd tegen OHL. In het andere geval moeten trainer en club zich dinsdagmiddag gaan verdedigen voor de Geschillencommissie Betaald Voetbal.

In dezelfde wedstrijd werd keeperstrainer Patrick Deman uit de dug-out van KV Oostende verwijderd wegens "schermutselingen met een speler van de tegenstrever". Hij gaf een duwtje aan Westerlo-middenvelder Khaleem Hyland. Deman kreeg geen schorsingsvoorstel, maar ontving wel een boete van 800 euro, waarvan 400 euro effectief. KV Oostende aanvaardt de straf.

640 keer gelezen