Standard wint eerste thuiswedstrijd

Bekijk het matchverslag vanaf 0:05.

Standard heeft z’n eerste thuiswedstrijd van het seizoen gewonnen. De Rouches versloegen op Sclessin Zulte-Waregem met 2-1 dankzij doelpunten van Enoh en Santini.

Amper vijf minuten na het startsignaal veerden 20.000 Rouches al recht. Een afstandsschot van Enoh week af op de rug van Sami en ging voorbij Bossut in doel: 1-0. De Rouches bleven doorjagen en hoog druk zetten, maar halverwege de eerste helft stelde Zulte-Waregem wel gelijk. Aan de tweede paal nam nieuwkomer Thiam een voorzet van Kaya in één tijd op de slof: 1-1. Beide teams leverden veel strijd op het middenveld, maar grote kansen vloeiden daar niet uit voort. Standard dreigde tot twee keer toe vanop afstand. Bossut raapte eerst een zwak getrapt schotje van Trebel op en ranselde nadien een vrije trap van Knockaert uit de kruising.

De van Leicester City overgekomen Fransman toonde zich ook belangrijk in de tweede helft. Op het uur slingerde hij een voorzet tot bij Santini, die z’n eerste van het seizoen in doel tikte: 2-1. Zulte-Waregem liet de moed zakken na de tweede achterstand en kwam nog zelden in de buurt van Thuram. Essevee verliet Sclessin wel niet zonder kleerscheuren: Leye moest groggy naar de kant na een stevige botsing met Thuram. De Luikenaars hielden makkelijk stand en knopen na de nederlaag op Kortrijk weer aan met de zege.

3049 keer bekeken