Club kan thuis wel winnen

Bekijk het matchverslag vanaf 0:50.

Club Brugge heeft zijn eerste thuiswedstrijd van het seizoen al bij al vlot gewonnen. Het klopte KV Mechelen met 3-0. 

De wedstrijd begon goed met een kopkans voor Oulare en aan de overkant een afstandsschot van Cissé. Daarna viel de wedstrijd stil en waren de doelkansen van beide teams op één hand te tellen. Net voor de rust kwam Club Brugge toch op een 1-0 voorsprong na een lucky goal. Mechelen-verdediger Paulussen liet een schot van Duarte dat ver naast ging onbegrijpelijk afwijken en verschalkte zo zijn eigen doelman Gillet.

Club Brugge kwam beter uit de kleedkamer en dat resulteerde al snel in doelpunten. Eerst was er in de 50ste minuut een afgekeurd doelpunt van Dierckx, maar vijf minuten later stond de 2-0 wel op het bord. Diaby zette een penalty, die hij zelf had uitgelokt, keurig om. Blauw-Zwart kreeg vertrouwen en dat resulteerde in de 63ste minuut tot de 3-0. Na een knappe lange bal van Duarte kon Dierckx doelman Gillet omzeilen en de eindstand vastleggen.

De eerste overwinning van het seizoen voor Club Brugge dat zijn sterke thuisreputatie in stand wil houden. KV Mechelen blijft met een 0 op 6 achter.

Scoreverloop

45’ 1-0 Paulussen (own goal) (KV Mechelen)

55’ 2-0 Diaby (Club Brugge)

63’ 3-0 Dierckx (Club Brugge)

7696 keer bekeken