Gent wint eerste thuismatch van Genk

Samenvatting vanaf 0:50.

Regerend landskampioen KAA Gent heeft vanavond zijn eerste thuismatch gewonnen met 1-0 van KRC Genk. Aanvoerder Sven Kums scoorde het enige doelpunt van de wedstrijd van op de stip.

Gent was in de eerste helft heel dominant en had het meeste balbezit, maar het had het heel moeilijk om echt uitgespeelde kansen bij elkaar te voetballen. De supporters moesten lang wachten op een moment van opwinding en toen het eindelijk zo ver was, dan gebeurde het aan de overkant. Okriashvili duwde een voorzet van Cisse binnen, maar de goal werd terecht afgekeurd. De Georgiër stond nipt buitenspel.

Meteen na de afgekeurde goal werd het een eerste keer warm voor het doel van Köteles. Depoitre kon bijna profiteren van een slordigheid in de verdediging bij Genk, maar Köteles bracht redding op zijn goede kopbal. Enkele minuten later was het wel raak voor de Gentenaren. Kabasele kwam driest in op Dejaegere en Boucaut legde de bal op de stip. Een koud kunstje voor kapitein Sven Kums. Hij bracht Gent 1-0 voor.

Na de rust hetzelfde spelbeeld. Veel goede wil langs beide kanten, maar weinig kansen. Tot vijf minuten voor tijd De Camargo de Ghelamco arena bijna stil kreeg. Zijn vrije trap spatte uiteen op de kruising. Pech voor Genk en zo bleef het 1-0. 

4630 keer bekeken