Charleroi heeft mirakel nodig in EL

Sporting Charleroi is donderdag in zijn heenwedstrijd van de derde en voorlaatste voorronde van de Europa League voetbal tegen een 0-2 thuisnederlaag tegen het Oekraïense Zorya Luhansk aangelopen. Ruslan Malinovskiy maakte in de 70e en de 89e minuut beide doelpunten op Mambourg.

In een gesloten eerste helft waren kansen bijzonder schaars. Beide teams speelden goed georganiseerd en het was zoeken naar mogelijkheden. Bij de thuisploeg likte een schot van Stevance de lat en aan de overzijde tikte Budkivskiy met de rust in zicht nipt naast de kooi van Penneteau. Ook na de pauze hadden de Henegouwers het niet onder de markt met Luhansk, de nummer vier uit de vorige Oekraïense competitie. De thuisploeg speelde wel met veel inzet, maar slaagde er niet in de bezoekers vast te zetten. Twintig minuten voor affluiten werd er dan toch gescoord. Het was Malinovskiy die het leer vanop de rand van de zestien hoog tegen de touwen knalde.

Na de 0-1 probeerde Charleroi de bakens te verzetten, maar in minuut 89 liep het op een tweede bezoekend doelpunt. Opnieuw was Malinovskiy de boosdoener. De terugwedstrijd in Kiev wordt op donderdag 6 augustus afgewerkt. De winnaar van de dubbele confrontatie stoot door naar de vierde en laatste voorronde van de Europa League.

 

299 keer gelezen