Standard met kleine bonus naar Bosnië

Standard heeft donderdag in zijn heenwedstrijd van de derde voorronde van de Europa League voetbal een nipte en verraderlijke 2-1 thuisoverwinning tegen FK Zeljeznicar Sarajevo geboekt. Een eigen doelpunt van Kosoric en Knockaert zorgden voor de 2-0 ruststand, in de tweede helft lukten de Bosniërs het belangrijke uitdoelpunt via Djelmic.

De Rouches, met Beni Badibanga verrassend in de basis, begonnen sterk aan de partij. In de achtste minuut trapte Milec op de paal, acht minuten later was het wel raak. Het was de Bosnische verdediger Aleksandar Kosoric die een scherpe voorzet van Knockaert in eigen doel werkte. Diezelfde Knockaert deed Sclessin twaalf minuten later opnieuw juichen, want na mooi samenspel met Trebel zette hij de 2-0 op het bord. Voor de pauze hadden de Luikenaars de score nog kunnen uitdiepen, maar nogmaals scoren lukte niet meer.  Na de pauze kwamen de bezoekers beter voor de dag. Ze zetten doelman Thuram enkele keren aan het werk en kwamen iets voorbij het uur op 2-1 dankzij een botsend schot van Djelmic (64.). Drie minuten later hield het doelhout diezelfde Djelmic van de gelijkmaker. Beide ploegen gingen nog op zoek naar een doelpunt, maar het bleef 2-1.

De terugwedstrijd in Bosnië wordt op donderdag 6 augustus afgewerkt. De winnaar van de dubbele confrontatie stoot door naar de vierde en laatste voorronde van de Europa League.

503 keer gelezen