Charleroi krijgt boete van de UEFA

Sporting Charleroi moet een fikse boete betalen na de onregelmatigheden in de tweede voorronde van de Europa League tegen Beitar Jeruzalem. De boete bedraagt 28.000 euro, daarnaast moet Charleroi een deel van het Stade du Pays afsluiten tijdens de eerstvolgende Europese wedstrijd van nu donderdag.

"Ze verwijten ons dat sommige supporters naar de tribune naast die van de Beitar-fans konden afzakken", aldus administratief directeur Pierre-Yves Hendrickx. "Daarnaast waren er ook ongepaste gebaren. Het is bewezen dat één persoon een nazigroet uitbracht en werd er met projectielen gegooid."

"In Europa is er nultolerantie", klinkt het bij gedelegeerd bestuurder Mehdi Bayat. "We hebben het grootste respect voor onze supporters, maar ze moeten dit begrijpen, net zoals wij het begrepen hebben. Ze moeten zich meer verantwoordelijk opstellen. Bij volgende ongeregeldheden volgt er een zwaardere boete en ongetwijfeld een volledig gesloten stadion."

Charleroi won de bewuste wedstrijd met 5-1 en speelt morgen de derde voorronde van de Europa League tegen het Oekraïnse Zorya Luhansk. Al na 30 seconden moest de wedstrijd tegen Beitar twee minuten stilgelegd worden omdat het veld met vuurwerk bestookt werd door de bezoekende supporters. Welke straf de Israëlische club krijgt, is nog niet bekend.

213 keer gelezen