Platini wil baas van de FIFA worden

Michel Platini stelt zich kandidaat voor het presidentschap van de Wereldvoetbalbond FIFA.  Dat maakte hij vandaag bekend. Platini is de huidige voorzitter van de Europese voetbalbond UEFA, maar mikt nu dus een stapje hogerop. 

"Dit is een erg persoonlijke en weloverwogen beslissing. Daarbij legde ik de toekomst van het voetbal naast mijn eigen toekomst. Ik werd hierbij ook geleid door de waardering, de steun en de aanmoediging die velen me getoond hebben", verklaarde Platini in een brief verstuurd aan de 209 leden van de FIFA.

Op 26 februari van volgend jaar kiest de FIFA een nieuwe voorzitter. Hij (of zij)wacht de zware taak de omstreden Sepp Blatter op te volgen. De Zwitser is al sinds 1998 aan de macht bij de Wereldvoetbalbond en besliste  na een reeks schandalen op te stappen als voorzitter tot er een opvolger is gekozen.

KBVB steunt Platini

Platini kan alvast rekenen op de steun van de Belgische voetbalbond, dat maakte de KBVB vandaag bekend. De Jordaanse prins Ali bin Al Hussein, in mei nog verliezer bij de FIFA-voorzittersverkiezing, heeft dan weer scherp uitgehaald naar de kandidatuur van Platini. "Hij is niet goed voor de FIFA. De voetbalsupporters en de spelers verdienen beter. De FIFA is verstrikt in een schandaal. De cultuur van deals achter de coulissen moet stoppen. De FIFA heeft nood aan een onafhankelijke leider, zonder de praktijken uit het verleden." Zijn reactie is opvallend, want in mei kon prins Ali nog rekenen op de steun van de UEFA-voorzitter.

359 keer gelezen