Ryan: "Wil prijzen winnen met Valencia"

Mathew Ryan tekende anderhalve week geleden een contract bij de Spaanse eersteklasser Valencia. Op een persconferentie gaf hij meer uitleg over deze nieuwe stap in zijn carrière. “Ik ben hier om prijzen te winnen met Valencia.”

“Toen ik net had getekend en het stadion buiten wandelde, was ik heel blij”, zegt Ryan. “Ik speel nu in een van de beste competities ter wereld, tegen de beste ploegen en spelers van deze wereld.” En spelen, dat wil Ryan doen. “Het is een grote stap van waar ik kom, maar ik ben er klaar voor. Ik ben hier om te spelen.”

Mestalla

Ryan is ook onder de indruk van Mestalla, het stadion van Valencia. “Tijdens mijn eerste dag hier kreeg ik een rondleiding in het stadion en het trainingscomplex. Ik was erg onder de indruk. Ik kan niet wachten om voor een vol Mestalla te mogen spelen.”

Valencia is een van de topclubs in Spanje die mee wil strijden voor de titel en ook Europees zich wil laten gelden. “Mijn doel is om de club mee naar successen te helpen. De club is heel ambitieus en ik zal er alles aan doen om met Valencia prijzen te winnen.”

Idool

Als kind keek Mathew Ryan op naar Iker Casillas, de ex-doelman van Real Madrid. “Nu ben ik een grote fan van Manuel Neuer. Hij is de beste doelman ter wereld. Wij hebben wel wat gelijkenissen in ons spel. Ik probeer ook zoveel mogelijk naar zijn wedstrijden te kijken en zo van hem te leren.”

Foto: Twitter/@valenciacf

384 keer gelezen