Club Brugge verliest in Panathinaikos

In de derde voorronde van de Champions League heeft Club Brugge met 2-1 verloren van Panathinaikos. Blauw-zwart kwam vroeg op voorsprong via Bolingoli, maar slikte tegen tien Grieken alsnog twee tegendoelpunten.

Club beleefde nochtans een droomstart in Athene. Na tien minuten dook Vanaken slim de ruimte in. Hij zette zijn man knap in de wind en schilderde de bal perfect op het hoofd van Bolingoli, die de 0-1 binnenkopte. Vlak na het openingsdoelpunt kreeg Vanaken zelf de uitgelezen kans op de 0-2, maar hij schoof de voorzet van Vazquez onbegrijpelijk naast. Panathinaikos schoot wakker en herstelde het evenwicht. Na een halfuur versierde het een strafschop na een duw van Mechele in de rug van Ninis. Berg zette zich achter de bal, maar Bruzzese pareerde de penalty knap met de voeten.

Uitstel van executie, zo bleek, want drie minuten later bracht de Zweed de Grieken toch langszij. Op een voorzet van Ninis troefde hij Simons af en kopte de 1-1 eenvoudig binnen. Panathinaikos moest nog voor de rust met z’n tienen voort. Sánchez torpedeerde de enkels van Diaby en mocht na heel wat discussie gaan douchen. De scheidsrechter trok aanvankelijk geel voor de brute ingreep, maar kwam terug op zijn beslissing en stuurde de Spanjaard uiteindelijk toch van het veld.

In de tweede helft ging Club verwoed op zoek naar de voorsprong, maar Diaby faalde meermaals in de zone van de waarheid. Aan de overkant kreeg Panathinaikos een tweede strafschop na een handsbal van Bolingoli. Karelis zette de elfmeter feilloos om: 2-1. Preud’homme bracht Izquierdo en De Sutter nog tussen de lijnen maar blauw-zwart kon nauwelijks nog kansen creërenHet bleef 2-1, waardoor Club volgende week in eigen huis nog vol aan de bak moet.

2090 keer bekeken