Okaka voor vier jaar naar Anderlecht

Stefano Okaka is de nieuwe spits van Anderlecht. De Italiaan legde dinsdagochtend met succes zijn medische testen af en is in de namiddag voorgesteld aan de pers. Okaka komt over van Sampdoria, waar hij nog tot medio volgend jaar onder contract lag, en tekent een contract voor vier seizoenen bij paars-wit. 

De 25-jarige Okaka is een stevige, balvaste spits die samen met Imoh Ezekiel het vertrek van topschutter Aleksandar Mitrovic moet opvangen. Een goalgetter is hij nochtans niet. Vorig seizoen bij Sampdoria maakte hij bijvoorbeeld maar vier doelpunten in 34 wedstrijden. Daar wil hij bij Anderlecht iets aan veranderen: "Mijn statistieken zijn wat ze zijn, maar ik ben nog jong. Het enige wat telt is die statistieken opkrikken en zoveel mogelijk scoren."

Op zestienjarige leeftijd maakte Okaka in 2005 zijn profdebuut bij AS Roma. De voormalige jeugdinternational was er een van de toptalenten, maar kon nooit helemaal doorbreken. Roma leende hem achtereenvolgens uit aan Modena, Brescia, Fulham, Bari en Parma. In 2012 nam Parma hem definitief over, maar ook hier werd hij meteen uitgeleend aan Spezia. Vorige zomer tekende hij een contract bij Sampdoria, waar hij het voorbije seizoen niet verder kwam dan vier doelpunten. 

584 keer bekeken