Nieuwe doelman voor Man United

Manchester United heeft een nieuwe doelman: Sergio Romero. De Argentijnse international komt transfervrij over van Sampdoria en tekent een contract voor drie seizoenen bij Man U, met optie op een extra seizoen. “Ik ben in de wolken dat ik Manchester United mag vervoegen”, laat Romero weten. “Het is een droom voor de grootste club ter wereld te mogen spelen.”

Bij Manchester United moet Sergio Romero de concurrentie aangaan met David de Gea en Victor Valdes. Maar de kans bestaat dat een van hen of beide doelmannen Man U nog verlaten. De Gea staat in de belangstelling van Real Madrid, Valdes ligt overhoop met trainer Louis van Gaal. Die had gezegd dat hij niet meer rekent op de ex-keeper van FC Barcelona.

Louis van Gaal is trouwens geen onbekende voor Romero. De twee werkten tussen 2007 en 2009 al samen bij het Nederlandse AZ. Met Romero als eerste doelman, won AZ in 2009 voor de tweede keer in de clubgeschiedenis de landstitel. Ook de Belgen Moussa Dembélé, Maarten Martens, Sébastien Pocognoli en Gill Swerts maakten toen deel uit van die ploeg. 

512 keer gelezen