Charleroi wint Waalse derby

Bekijk het matchverslag vanaf 0:10.

Sporting Charleroi heeft de Waalse derby gewonnen van Moeskroen-Péruwelz. De Carolo’s wonnen met 2-1. Doelpunten van Kebano, Marcq en Dewaest (owngoal).

Charleroi, dat nog teert op de automatismen van vorig seizoen, zette de wedstrijd van bij het begin naar haar hand. In minuut 18 kreeg de thuisploeg een strafschop na handspel van Vaccaro. Neeskens Kebano zette de penalty perfect om en bracht Charleroi op voorsprong. Nadien zette de Carolo’s steeds meer druk. In minuut 37 verdubbelde Damien Marcq de voorsprong met een hard schot in doel.

Na de rust heel wat minder druk van Charleroi waardoor Moeskroen opnieuw in de wedstrijd kwam. Twintig minuten voor tijd was het zo ver. Eerst houdt Charleroi-doelman Penneteau nog een schot van Dingome uit zijn doel, maar bij de hoekschop die volgt uit die fase werkt Dewaest de bal ongelukkig in eigen doel. Moeskroen herrezen, maar hun slotoffensief kwam te laat. Charleroi wint zo de Waalse derby met 2-1. Geen enkele ploeg in de Jupiler Pro League kon deze eerste speeldag de netten schoon houden.

Scoreverloop:

18’ 1-0 Neeskens Kebano (Sporting Charleroi)

37’ 2-0 Damien Marcq (Sporting Charleroi)

71’ 2-1 Sébastien Dewaest (Sporting Charleroi, owngoal)

1195 keer bekeken