Tielemans is redder van paars-wit

Bekijk het matchverslag vanaf 16:00.

Anderlecht heeft op de valreep z’n eerste competitiewedstrijd gewonnen. Thuis tegen Waasland-Beveren werd het 3-2. Youri Tielemans was de matchwinnaar. Met een schitterend afstandsschot vanop 30 meter maakte hij in de slotminuut het verlossende derde doelpunt voor paars-wit. Voor Waasland-Beveren is dit een heel zure nederlaag. 

Er leek geen vuiltje aan de lucht voor Anderlecht in de eerste helft. Met een doelpunt na twee minuten van Guillaume Gillet en een goal op het halfuur van Idrissa Sylla leek paars-wit halverwege al zeker van de drie punten.

Na de pauze ging Anderlecht aanvankelijk verder op dit elan. Deschacht zag een schot van de lijn gekeerd. In diezelfde fase schakelde Waasland-Beveren razendsnel om en maakte Langil er verrassend 2-1 van. Iets later kreeg Floriano Vanzo het Astridpark helemaal stil. Na een knappe sleepbeweging vloerde hij Proto in de korte hoek: 2-2.

De Waaslanders gingen zelfs op zoek naar een derde doelpunt en kwam daar enkele keren dichtbij. Maar uiteindelijk kon Anderlecht de drie punten alsnog thuis houden dankzij het schitterende afstandsschot van Youri Tielemans.  

Scoreverloop

2' Gillet 1-0

35' Sylla 2-0

71' Langil 2-1

76' Vanzo 2-2

90+2' Tielemans 3-2

7416 keer bekeken