Hein: "Kwalitatief niet goed genoeg"

Hein Vanhaezebrouck zag dat AA Gent nauwelijks kansen creëerde. “Het was kwalitatief inderdaad niet goed genoeg. Dat kan eens gebeuren, maar gelukkig is het zeldzaam dat er zovelen op hetzelfde moment hun niveau niet halen.

De coach van de regerende landskampioen was behoorlijk hard voor zijn spelers. “Ik had ze gewaarschuwd voor het spel van Westerlo, maar bij sommigen drong het blijkbaar niet door. Ik had er zes of zeven kunnen vervangen.”

Westerlo pakte een verdiend punt tegen de Buffalo’s, al had de rode kaart van Cools de Kempenaars wel in de problemen kunnen brengen. Dat zag ook nieuwkomer Filip Daems: “We hebben een paar keer goed kunnen uitbreken, zelfs met z’n tienen nog. Maar wanneer je met tien man komt te staan, dan weet je wel dat je organisatie goed moet staan. En dat was het geval.”

Harm Van Veldhoven had achteraf een dubbel gevoel bij het gelijkspel. “De omstandigheden waren niet in ons voordeel. Bij de strafschop en de rode kaart heb ik mijn twijfels. Die fases zijn natuurlijk bepalend, waardoor we problemen kunnen krijgen om in de wedstrijd te blijven. Maar we zijn goed blijven omschakelen. Op basis van mentaliteit en organisatie hebben we toch een nieuw Westerlo gezien.”