Gent niet voorbij tien van Westerlo

Bekijk het matchverslag vanaf 1:00.

AA Gent start het voetbalseizoen net zoals het vorige: met een gelijkspel. De Buffalo’s kwamen niet verder dan een 1-1 gelijkspel bij Westerlo en verliezen zo net als Club Brugge en Standard punten op de eerste speeldag.

De Buffalo’s gingen het best van start, maar Westerlo trof als eerste raak. De Ceulaer toonde zich gretig en benutte uitstekend de ruimte. Halverwege de eerste helft speelde de van Genk overgekomen aanvaller zich knap vrij, hij dribbelde tot aan het halve maantje en trapte laag richting doel. Sels kon zijn schot onvoldoende klemmen en een goed gevolgde Aoulad tikte de 1-0 in doel. La Gantoise kreeg offensief weinig in elkaar gebokst. Vlak voor de rust kreeg het een discutabele penalty na een obstructiefout van Schuermans op Dejaegere. Saief zette de elfmeter vlot om: 1-1 bij de pauze.

Op het uur moesten de Kempenaars met z’n tienen voort. Cools duwde de bal te ver vooruit en kwam nadien te laat bij Kums. Hij schoffelde de middenvelder onderuit en kreeg zijn tweede geel onder de neus geschoven. De man-meer-situatie zette Gent niet meteen aan tot meer aanvalsdrift. Depoitre probeerde het enkele malen vanop afstand, maar zonder succes. De beste kans was nog voor Foket, maar Van Langendonck hield Westerlo met een knappe parade overeind. De Ceulaer kreeg vlak voor tijd nog de uitgelezen kans op de winning goal, maar zijn schot hobbelde net naast. Het eerste gelijkspel van het seizoen is een feit: Westerlo houdt de kampioen verdiend op een gelijkspel.

Scoreverloop: 

20' Aoulad 1-0

45'+1' Saief 1-1 (pen.)

Na de wedstrijd was AA Gent-coach Hein Vanhaezebrouck verrassend hard voor zijn speler Benito Raman. "Als je voor eigen succes gaat, moet je scoren. Zo simpel is het. Raman is een jonge speler die dit seizoen 26 goals wil maken. Maar als hij zo doorgaat, zal hij er geen vijf maken, want dan zal hij niet veel spelen." 

2056 keer bekeken