Essevee start seizoen met winst

Bekijk het matchverslag vanaf 9.00.

Zulte Waregem is goed aan het nieuwe seizoen begonnen. Essevee won in eigen huis met 2-1 van Lokeren, dat de laatste twintig minuten met een man minder moest spelen. Cyriel Dessers pakte twee keer geel. 

Zulte Waregem begon met maar liefst zeven nieuwkomers aan de wedstrijd, bij Lokeren stonden er twee nieuwe namen in de basiself. Beide ploegen zorgden voor een aangenaam begin van de match. Na tien minuten kreeg Essevee een vrije trap na een vergissing van Lokeren-doelman Verhulst. In de voorafgaande fase stond Mbaye Leye buitenspel, maar scheidsrechter Vertenten gaf balvoordeel. Verhulst had dat niet meteen door en legde de bal klaar voor een vrije trap. Wanneer hij besefte dat er balvoordeel werd gegeven, raapte hij de bal opnieuw op. Gevolg: een vrije trap in de zestien meter voor Zulte Waregem. Na een ingestudeerd nummertje trapte Bryan Verboom de 1-0 in doel. Vlak voor de rust kreeg Lokeren-kapitein Overmeire nog een grote kans op de gelijkmaker, maar zijn schot vloog naast.

In de tweede helft ging Lokeren op zoek naar de gelijkmaker, maar Zulte Waregem was gevaarlijk op de counter. Mbaye Leye verdubbelde na zo’n tegenprik de score voor de thuisploeg. Vlak na de 2-0 bracht Patosi de bezoekers terug in de wedstrijd met een knappe vrije trap. Lokeren bleef druk zetten, maar scoren lukte niet meer. Integendeel, een doelpunt viel wel nog aan de overkant via Jorgensen: 3-1.

Scoreverloop:

10’ 1-0 Verboom (Zulte Waregem)

56’ 2-0 Leye (Zulte Waregem)

61’ 2-1 Patosi (Lokeren)

90’ Jorgensen (Zulte Waregem)

2259 keer bekeken