Genk wint na twee goals van De Camargo

Racing Genk heeft in zijn openingswedstrijd geen steek laten vallen. De Limburgers versloegen promovendus OH Leuven met 3-1. Igor De Camargo scoorde meteen twee keer bij zijn terugkeer naar de Cristal Arena.

De Limburgers grepen de Leuvenaars meteen bij de keel. Buffel zette zich door op de rechterflank, Gorius devieerde diens voorzet tegen de paal. De Leuvenaars deden het niet onaardig in de eerste helft en prikten enkel malen tegen. Een vrije trap van Bostock zoefde naast, een kopbal van Cerigioni ging maar net over het doel van Köteles. Maar Genk scoorde tegen de gang van het spel in. Buffel kopte een voorzet van Castagne door naar De Camargo, die de bal al duikend tegen de netten knikte: 1-0. De spits is nu de enige speler in de Jupiler Pro League die eerder al tegen alle andere huidige eersteklassers kon scoren. Enkel tegen OH Leuven deed hij dat tot op heden nog niet.

Sinds de komst van Mathijssen verloor OH Leuven in Tweede Klasse niet buitenshuis. Het wilde die statistiek ook in Eerste overeind houden en scoorde op het uur de gelijkmaker. Invaller Trossard zette de bal slim voor op Kostovski, die de 1-1 sluw binnentikte. Drie minuten later nam Genk opnieuw de leiding: Gorius liep goed in op een voorzet van Tshimanga en kopte de 2-1 binnen. Tien minuten voor tijd scoorde De Camargo z’n tweede goal van de avond. Van buiten de zestien vuurde hij een loeier af richting Lenaerts: 3-1. Peter Maes wint zo z'n eerste wedstrijd als coach van Racing Genk.

6815 keer bekeken