Ook Kortrijk stunt: winst tegen Standard

Bekijk het matchverslag vanaf 15.00.

Ook de tweede competitiewedstrijd heeft meteen een verrassende winnaar opgeleverd. Kortrijk won in eigen huis van Standard, het werd 2-1. Verdediger Maxime Chanot zorgde voor de beide Kortrijkse doelpunten. Een leuk debuut voor nieuwe coach Johan Walem. 

In de eerste helft kreeg Kortrijk al snel een grote kans via nieuwkomer Papazoglou. De Griekse spits stuitte echter op Standard-doelman Thuram. Wat later stak Standard de neus aan het venster via ex-Kortrijkzaan Santini, maar die zag z’n schot op de paal belanden. Vlak voor rust klom de thuisploeg op voorsprong toen Chanot een hoekschop van De Mets knap binnenkopte.

Na de pauze kreeg Standard al snel een cadeau van de scheidsrechter: Knockaert ging heel makkelijk neer, terwijl Poulain duidelijk de bal raakte bij z’n tackle. Knockaert, overgekomen van Leicester, nam het geschenk in dank aan: 1-1. Kortrijk reageerde wel via opnieuw De Mets en Chanot. Die laatste kopte opnieuw een hoekschop van De Mets binnen. Valse start voor de ploeg van Muslin, droomstart voor Johan Walem.

 

2307 keer bekeken