RSCA onderhandelt nog over Eurostadion

Op de traditionele receptie aan het begin van het nieuwe seizoen gaf Anderlecht-voorzitter Roger Vanden Stock meer uitleg over de toekomstige thuisbasis van de club. In principe verlaat paars-wit het Constant Vanden Stockstadion vanaf het seizoen 2019-2020 om in het Eurostadion te gaan spelen. Maar de onderhandelingen zijn nog volop bezig. “Wij willen weten wat we in ruil voor ons geld krijgen”, aldus Vanden Stock.

Over de jaarlijks te betalen huurprijs wou de Anderlecht-voorzitter niet uitweiden, maar het zou gaan om "de hoogste huurprijs in Europa” en dat voor een periode van dertig jaar. "We moeten een langdurig engagement aangaan en dus hebben we het recht te weten waar we voor staan. Onze ambitie is te kunnen spelen in het Eurostadion, maar niet aan om het even welke prijs.", aldus Vanden Stock.

Een verhuis naar het Eurostadion moet de club een pak meer toeschouwers opleveren en dus ook meer inkomsten. Het huidige stadion, waar plaats is voor iets meer dan 20.000 toeschouwers, mag uitgebreid worden tot 30.000 plaatsen. Die bouwvergunning werd een maand na het akkoord omtrent de huur van de Eurostadion goedgekeurd. “De gemeente heeft de plannen goedgekeurd, maar het is waarschijnlijk te laat. Bovendien is een uitbreiding tot 30.000 plaatsen te nipt voor RSC Anderlecht”, vindt Vanden Stock.