Club strikt jonge Franse verdediger

Club Brugge heeft Jean-Charles Castelletto voor drie jaar vastgelegd. De centrale verdediger komt over van de Franse tweedeklasser AJ Auxerre en tekende een driejarig contract in het Jan Breydelstadion. Dat meldt blauw-zwart donderdag.

"Ik ben zeer blij en fier hier te zijn", verklaarde de 20-jarige Franse jeugdinternational, die in eerste instantie de geblesseerde Bjorn Engels moet vervangen. "Dit is een grote stap vooruit in mijn carrière. Ik kijk ernaar uit om kennis te maken met mijn toekomstige teammaten en om te spelen in dit stadion!"

"In de huidige omstandigheden, met de verschillende blessures, zochten we versterking in het verdedigende compartiment", vertelt coach Michel Preud'homme. "We beseffen dat op een bepaald moment die geblesseerde spelers ook terug zullen komen, dus dat feit namen we mee in onze zoektocht. Met Castelletto trekken we een polyvalente speler aan met een grote groeimarge. Bovendien brengt hij kwaliteiten bij die onze ploeg kon gebruiken: explosiviteit en duelkracht. Castelletto past perfect in dat profiel."

Castelletto, die ook als rechtsachter uit de voeten kan, was volgens de Belgische vicekampioen vorig seizoen "een revelatie in de Ligue 2". De Fransman genoot zijn jeugdopleiding bij amateurclub CS Brétigny.  Eerder op de dag maakte Club Brugge ook al de komst van Sinan Bolat bekend. De 26-jarige Turkse doelman wordt voor één jaar gehuurd van de Portugese topclub FC Porto, met aankoopoptie.

JC from Club Brugge on Vimeo.

206 keer gelezen