Club Brugge huurt Sinan Bolat één jaar

Sinan Bolat is officieel een speler van Club Brugge. De Turkse doelman wordt voor één seizoen gehuurd van FC Porto, met aankoopoptie. Bij Club moet Bolat de concurrentie aangaan met Sebastien Bruzzese en Mathew Ryan doen vergeten. De Australiër vertrok na twee seizoenen in België naar de Spaanse eersteklasser Valencia.

“Ik ben zeer blij om opnieuw in België aan de slag te kunnen. De voorbije twee jaar speelde ik weinig, maar toch ben ik een completere doelman geworden en de buitenlandse ervaringen hebben me ook als mens veel bijgebracht”, reageert Bolat op de website van Club Brugge. “Slagen bij Club is mijn absolute prioriteit nu. Dit is een unieke mogelijkheid. Ik kijk er naar uit om me snel te integreren in de groep en de strijd aan te gaan om mijn plek in het elftal te verdienen.”

Coach Michel Preud’homme is overtuigd van zijn kwaliteiten. “Bij Standard bewees hij een betrouwbaar sluitstuk te zijn. Met hem erbij hebben we alvast twee volwaardige doelmannen die onderling kunnen strijden voor hun plaats onder de lat. In mijn gesprekken met Sinan merkte ik zijn gretigheid op, hij is gemotiveerd om hier te slagen.”

Sinan Bolat maakt dus zijn rentree in de Belgische competitie. In het verleden droeg hij het shirt van KRC Genk en Standard. In 2013 vertrok Bolat naar FC Porto, maar daar kwam hij amper aan spelen toe. Daarna werd hij uitgeleend aan Kayserispor en vorig seizoen aan Galatasaray. Bij Galatasaray speelde hij één wedstrijd in de Champions League.   

440 keer gelezen