Chelsea onderuit tegen New York

De Engelse landskampioen Chelsea is woensdag in zijn eerste officiële oefenwedstrijd van het seizoen tegen een 4-2 nederlaag tegen (een B-ploeg van) het Amerikaanse New York Red Bulls aangelopen. Rode Duivel Eden Hazard vond in de Red Bull Arena in het Amerikaanse Harrison meteen de weg naar de netten.

Thibaut Courtois stond de eerste helft tussen palen van de Londense topclub en zag hoe Loïc Rémy (26.) de score opende. Hij werd bij rust vervangen door nieuwkomer Asmir Begovic, die zich meteen vier keer moest omdraaien. Eden Hazard speelde de tweede helft, hij maakte een kwartier voor tijd de tweede Engelse treffer.

"Het was een goede trainingssessie", oordeelde Chelsea-coach José Mourinho achteraf. "Als we hier met 10-0 wonnen, zouden we minder gelukkig zijn want dat zou te makkelijk zijn. We hebben zo'n wedstrijden nodig. Zeker op defensief vlak moeten we beter doen dan onze prestatie in de tweede helft. We blijven een topteam met uitstekende spelers, maar zijn slechts zes dagen aan het trainen", aldus de Portugees. Zaterdag speelt Chelsea zijn tweede oefenwedstrijd op de International Champions Cup, een prestigieus toernooi met tal van topteams. De tegenstander heet dan Paris Saint-Germain. Later oefenen de Blues ook nog tegen Barcelona en Fiorentina.