Ervaren Franse doelman voor OHL

Rudy Riou wordt de nieuwe doelman van promovendus Oud-Heverlee Leuven. Dat heeft de Leuvense eersteklasser bevestigd op de clubwebsite. De 35-jarige Fransman, die donderdag zijn medische testen aflegt, tekent een contract voor één seizoen met optie op een extra campagne bij OHL.

Riou heeft tonnen ervaring. Hij genoot zijn opleiding bij RCO Agde en eind juli 1999 debuteerde hij in de Franse Ligue 1 bij Montpellier, de club waar hij uiteindelijk 122 keer onder de lat zou staan. Daarna verkaste hij naar FC Istres, waar hij ook meer dan 100 wedstrijden betwistte. Na één seizoen bij Toulouse en drie seizoenen Marseille, belandde Riou in 2011 even bij Charleroi. Nadien stond hij één seizoen onder de lat bij FC Nantes, de voorbije drie seizoenen verdedigde Riou het doel van Lens. Daar was hij einde contract.

Bij OHL moet Riou de naar Celtic Glasgow vertrokken Logan Bailly doen vergeten. Riou moet wel de concurrentie nog aangaan met eerste doelman Yves Lenaerts. Zaterdag moeten de Leuvenaars op de eerste competitiespeeldag in de Jupiler Pro League op verplaatsing bij Racing Genk.

307 keer gelezen