Bayern bevestigt komst Arturo Vidal

Bayern München en Juventus hebben een akkoord bereikt rond Arturo Vidal. Dat bevestigde Bayern-president Karl-Heinz Rummenigge op een persconferentie: “Ik kan bevestigen dat we het eens zijn met zowel Juventus als de speler zelf. We willen hem deze week nog medisch keuren en als alles volgens plan verloopt, kan Vidal volgende week aansluiten op training.” Hoeveel Bayern betaalt, is nog niet duidelijk. 

Arturo Vidal verlaat zo na vier jaar Italiaans kampioen Juventus. Met Juventus won de Chileense international onder andere vier keer de Italiaanse titel, een keer de Coppa Italia en vorig seizoen bereikte hij met de Oude Dame de finale van de Champions League. Bayern München wordt de tweede Duitse club waar Vidal voor zal spelen. Voor zijn passage bij Juventus was Vidal vier seizoenen aan de slag bij Bayer Leverkusen. 

Bij Bayern moet Vidal Bastian Schweinsteiger doen vergeten. Die vertrok enkele weken geleden naar Manchester United. Het is de tweede grote inkomende transfer voor de Rekordmeister. Eerder trok de club ook al de Braziliaan Douglas Costa aan. 

209 keer gelezen